tiistai 30. joulukuuta 2014

vuosi 2014, pt.1

Tammikuussa fiilistelin harmaan syksyn jälkeen taivaalle noussutta aurinkoa ja sen mukanaan tuomaa kevättä. Kävin katsomassa Bella Figura -baletin Kansallisoopperassa ja emännöin Helsingissä piipahtaneita parasta ystävää sekä serkkua, jonka kanssa  herkuttelin kakkubuffetissa ja ihailin Lux Helsinki -valotaidetta. Töiden ja koulun ohella aika kului Speksin parissa, kun helmikuiseen ensi-iltaan valmistauduttiin mökkireissulla ja näytöksiä sekä kiertuetta suunnittelemalla. Fanityttöilin Sherlockin kolmoskautta ja intoilin Turkin-lomasta upeassa huvilassa, joka varattiin toukokuun lopulle.

1. tammikuu


Helmikuu alkoi Speksin harkkaviikonlopulla, ja seuraavat kaksi viikkoa illat kuluivat pitkälti näytöksissä. Pelkäsin speksiajan jälkeen koittavaa KY-tyhjiötä ja hain mukaan seminaariprojektiin, josta on vuoden aikana epävarman alun jälkeen kasvanut oma lempilapseni. Synttärit kuun puolivälin tienoilla hujahtivat ohi työvuoron ja tenttiinlukemisen merkeissä, enkä ehtinyt juhlia vanhentumista jälkikäteenkään. Sain kuitenkin Oulu-kavereilta lahjaksi supersuloisen kaulakorun, josta alkoi rakkaus ruusukultaisiin asusteisiin. Vuoden ensimmäisestä tenttiviikosta selvittyäni karkasin pitkäksi viikonlopuksi Ouluun rentoutumaan ja stressin lauettua onnistuin nappaamaan sitkeän flunssapöpön.

2. helmikuu


Maaliskuun ensimmäisenä päivänä pääsin airueena mukaan KY:n Vuosijuhlaan nauttimaan herkullisesta illallisesta ja illan ohjelmasta säihkyvässä miljöössä – ja loppuillasta tanssimaan Kappelin kristallikruunujen alla. Seuraavan viikon kiersin Suomea speksikiertueella, jonka aikana tutustuttiin olemattomien yöunien lomassa muun muassa Mikkelin ainoan yökerhon opiskelijahintoihin sekä turkulaiseen hampurilaisbuffetiin! Haipakka ei päättynyt vielä siihenkään, sillä seuraavalla viikolla suuntasimme kaveriporukan kanssa mökkireissulle ja siitä suoraan risteilylle. KY:n sihteerihaku lähestyi huimaa vauhtia, ja kavereiden kannustuksesta päätin viimein hakea. Loppukuu oli pelkkää hattaraa ja vaahtokarkkeja, kun haaveilin paitsi unelmatyöpaikasta myös uudesta kodista Töölössä ja kävin elämäni ensimmäisillä oikeilla treffeillä Tinder-Teekkarin kanssa.

3. maaliskuu


Huhtikuu kului yhtä euforisissa merkeissä kuin edeltäväkin kuukausi. Maaliskuun minuuttiaikataulun jälkeen kevään viimeisen tenttiviikon jälkeinen duuni + markkinatutkimuskurssi -yhdistelmä tuntui suorastaan lomalta. Tinder-Teekkarin kanssa tulimme toisten treffien jälkeen yhteistuumin siihen tulokseen, että tästä ei taida tulla yhtikäs mitään. Lähetin hakemuksen nykyiseen työpaikkaani, selviydyin työhaastattelusta jännityksestä huolimatta kunnialla ja odotin hakuprosessin lopputulosta vuoroin innokkain ja kauhunsekaisin tuntein. Pääsiäisen vietin kotikotona Oulussa kevättä, vapautta sekä Kaija Koon uutta levyä fiilistellen ja kävin porukoiden kanssa moikkaamassa mummoa Kalajoella.

4. huhtikuu


Toukokuun aloitti viileä ja sateinen vappu, enkä vieläkään oppinut rakastamaan monen opiskelijan vuoden kohokohtaa. Vapun jälkeiset tapahtumat kuitenkin vähintäänkin kompensoivat harmaata alkua, ja kaikki meni kerrankin juuri niin kuin Strömsössä: sain unelmatyöni, uusi Töölö-koti häämötti jo ihan kulman takana ja kaveriporukalla suunnattiin  koko kevään odotuksen jälkeen viikon mittaiselle Turkin-lomalle luksushuvilaan. Onnea varjosti hetken aikaa oikomishammaslääkäri, joka yritti siirtää kesälle suunnitellun purentaleikkauksen syksylle juuri uuden työn alkamisajankohtaan. Taistelin operaation takaisin alkuperäiseen aikatauluun ja aloin valmistautua henkisesti kymmenen vuotta odottamaani leikkaukseen.

5. toukokuu


Kesäkuun alun vietin tiiviisti töissä. Purentaleikkaus siirrettiin kiireellisempien tapausten takia juhannusta edeltävältä viikolta kuun loppuun, joten suuntasin ex tempore Ouluun viettämään juhannusta ja nauttimaan kesän ensimmäisistä ja viimeisistä grilliherkuista. Leikkaus 27. päivä sujui paremmin kuin hyvin, ja pelot pilliruokavaliosta ja puhumisongelmista osoittautuivat täysin turhiksi, Heti leikkauksen jälkeen sain kuulla, että vuokrasopimukseni Töölössä alkaisi elokuun alussa. Kahden sairaalayön jälkeen pääsin kotiin syömään vanukkaita ja sosekeittoja sekä äidin ja isän tukemana pikaiselle visiitille tulevaan kotiini.

6. kesäkuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti