sunnuntai 7. joulukuuta 2014

christmas wishlist

Viime vuonna kokosin lahjatoivelistan tonttujen (...eli äiskän) työn helpottamiseksi jo hyvissä ajoin reilua kuukautta ennen h-hetkeä. Tänä syksynä joulufiilis kuitenkin odotutti itseään aina marraskuun viimeisiin päiviin asti, enkä ole aiemmin jaksanut miettiä lahja-asioita edes antajan näkökulmasta – omista lahjatoiveista puhumattakaan.

Parina edellisenä vuotena toivelistalle on päätynyt lähinnä pientä arjen luksusta sekä täydennystä muun muassa astiavalikoimaan, enkä tänäkään jouluna pistäisi pahakseni paketista paljastuvia Essence-valkkarilaseja tai uutta Vaarallinen talvi -muumimukia. Syksyn aikana omalle ostoslistalle on kuitenkin kasaantunut pari isompaa, käytännöllistä juttua, joiden hankinta kaipaisi oman budjetin rajallisuuden myötä hieman tukea joulupukilta...

christmaswishlist

Uusien silmälasien ostaminen on ollut suunnitelmissa aina viime keväästä saakka, mutta vielä ei ole ollut ihan pakko. Nykyiset rillit kuitenkin saavuttavat kevättalvella kunnioitettavan neljän vuoden iän, ja olisi hyvinkin korkea aika päivittää paitsi linssien vahvuudet myös kehysten ilme. Vaikka rakastan mustakehyksisiä hipsternörttilasejani, ajattelin seuraavaksi kokeilla samaa mallia vaalealle iholle hieman kevyemmässä värissä. Ruskean eri sävyt olisivat varma valinta, mutta ajattelin käydä testaamassa myös hunajankeltaisia, Pupulandia-blogista bongaamiani kehyksiä!

Toinen toivelistalta löytyvä, tarpeellinen hankinta on ruokapöydän tuoli. Pienen pöytäni ääressä nököttää tällä hetkellä Ikean vanerinen perusjakkara, joka ei välttämättä ole se maailman ergonomisin tai edes mukavin istuinvalinta. Ajattelin kerrankin valita suoraan Ikean kuvastosta reväistyyn kotiini jonkin muun valmistajan kalusteen ja olenkin epätoivoisesti selaillut eri sisustus- ja huonekaluliikkeiden sivuja. Ainoat silmää miellyttävät ja mukavan näköiset vaihtoehdot löytyivät Vepsäläisestä hintaluokasta ehkä-kymmenen-vuoden-kuluttua, eikä alle parilla sadalla eurolla tunnu saavan moderniin kotiin sopivaa tuolia muualta kuin, yllätysyllätys. Ikeasta. Pehmustettu Nils-tuoli näyttää täydellisestä hitaisiin aamuhetkiin lattemukin ja Tumblr-selailun parissa, mutta myös käsinojaton Preben-tuoli pääsee testikierrokselle seuraavalla Ikea-visiitillä.

Lahjalistan villi kortti on Nikonin D3200-kamera, Kunnollinen järkkäri on jo ties kuinka monen vuoden ajan jäänyt hankintalistalla milloin minkäkin houkutuksen jalkoihin. Suomen talven realiteettien iskiessä tajuntaan laadukkaan kameran merkitys kuitenkin palautuu mieleen, ja kuvattuani kaverin kameralla muutama viikko sitten en olisi tahtonut luovuttaa sitä enää takaisin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti