perjantai 26. joulukuuta 2014

brunssiasu

Viime sunnuntaina Cafe Roosterin brunssille suunnatessa vedin päälle syksyn lempparivaatteen: H&M:n raidallisen hameen, joka armollisesti piilottaa jopa brunssimässäilyn jälkeisen vatsan. Kaupungin parhaalla brunssilla tuli tosin vedettyä sen verran erilaisia herkkuja, että suht korkeavyötäröisen hameen leveä helmakaan ei enää auttanut vaan vyötärönauha alkoi kiristää kevyesti...

xIMG_0431

Helsingissä brunssikulttuuri on elänyt vahvana kai jo pitkään, mutta Oulussa aletaan vasta nyt heräillä uuteen trendi-ilmiöön. Vielä muutama vuosi sitten tietääkseni yksikään kahvila tai ravintola koko kaupungissa ei tarjoillut brunssia Puistolan "kahvilabrunssia" eli normaalia isompaa aamiaista lukuun ottamatta, mutta nykyään runsasta buffetbrunssia saa jo ainakin Antellin kahvilasta ja Cafe Roosterista. Antell on vielä toistaiseksi testaamatta ja tilanne tuskin muuttuukaan hetkeen, sillä Roosterin brunssia kokeiltuani en ehkä halua tuhlata rahojani mahdollisesti (ja todennäköisesti) pettymyksen tuottavaan vaihtoehtoon.

Nappasin brunssilla yhden ainoa kuvan ekalta kierrokselta, ja sen jälkeen keskityin some-epäseksikkäästi syömiseen sekä parhaaseen mahdolliseen seuraan. Ainokainen kuva löytyy joka tapauksessa Instagramista täältä, jos joku haluaa kaiken hehkutuksen ja palopuheen jälkeen kuvatodisteen.

xIMG_0436
xIMG_0432

Monipuolisen ja herkullisen valikoiman lisäksi Roosterissa on ihanan lämmin tunnelma, ja kahvila olisi taatusti kantapaikkani jos asuisin vielä Oulussa. Kroonista kahvilannurkissa nyhjääjää ilahduttaa kaupungin kasvanut tarjonta, sillä muinoin lukiovuosien kahvilahengausaikoina vaihtoehtoja oli tasan kolme: ylihintainen Roberts, kolkko Bisketti ja ketjukahviloiden kuningas Coffee House. Meidän porukan kantapaikaksi valikoitui valtavien sohvien ja ällömakean café mochan vuoksi Coffari, ja empiiristen havaintojen mukaan se on edelleen teinien suosiossa. Haluan silti vakaasti uskoa, että fiksuna tyttönä olisin ymmärtänyt jo silloin hyvän päälle, jos Rooster vain olisi ollut maisemissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti