tiistai 4. marraskuuta 2014

wake up and workout!

Joko helvetti on jäätynyt tai jossain on bongattu lentäviä lehmiä, sillä tänään se tapahtui – heräsin torkuttamatta ennen seitsemää, vedin treenivaatteet päälle ja 07:15 olin jo salilla. Koulun liikuntatuntien loputtua lukion toisella luokalla ne kerrat, kun olen hikoillut liikunnan merkeissä, voi laskea juurikaan liioittelematta kahden käden sormilla. Jep, matikkapäänne on ihan kunnossa jos tajusitte, etten ole harrastanut kävelylenkkejä kummempaa liikuntaa yli kolmeen vuoteen. Ääneen sanottuna tilanne kuulostaa suht karmealta jopa omaan korvaani, vaikka totuus on vielä pelottavampi: en ole koskaan harrastanut liikuntaa vapaaehtoisesti. 

Vuosien aikana olen yrittänyt aloittaa liikunnan ja terveellisen ruokavalion luoja tietää kuinka monta kertaa, mutta uusi, uljas elämä on useimmiten jäänyt ajatuksen tasolle tai seinä on tullut vastaan viimeistään reilun viikon kohdalla. Olisin voinut aloittaa tälläkin kertaa kaikessa hiljaisuudessa, mutta silloin olisi paljon helpompaa myös lopettaa niin. Tämän yrityksen (ja onnistumisen!) erottaa aiemmista myös lähtökohta: ensimmäistä kertaa koskaan ykköstavoitteeni laihtumisen sijaan kliseisesti on päästä parempaan kuntoon ja oppia oikeasti nauttimaan liikunnasta. 

motivation
1 2 3 4 5 

Voitte siis varmasti kuvitella, ettei suoritukseni kuntosalilla ollut kovin kaunista katseltavaa. En edes kehtaa kertoa tarkempia speksejä olemattomista painoista tai pienistä toistomääristä, jotka nekin tuntuivat tuskaisilta. Joskus teininä saliharrastus kaatui siihen, että häpesin rapakuntoani ja kuvittelin olevani kaikkien muiden treenajien silmätikku salilla. Perfektionistin on edelleen vaikea aloittaa käytännössä nollatason alapuolelta, mutta olen sentään tajunnut, ettei kanssatreenaajia varmasti jaksa kiinnostaa minun suoriutumiseni. Enää en myöskään tarkastele itseäni yhtä kriittisesti vaan olen oppinut hyväksymään, ettei huipulta voi aloittaa. Tästä se lähtee, ja ainoa suunta on eteenpäin.

The only bad workout is the one you didn't do. 

1 kommentti:

  1. Hyvä Jossu! ((: Silloin kun omasta tahdostaan salille lähtee niin jälkeenpäin tuntuu kyllä sitten ihan ekstrahyvältä. Toivottavasti nyt on lähtenyt liikuntaharrastus paremmin käyntiin!

    VastaaPoista