sunnuntai 23. marraskuuta 2014

sunnuntaifiilistelyä

Olin onnellisesti (tai tässä tapauksessa onnettomasti) unohtanut, että nykyään Kuopiossa asuva ystävä oli ilmoittanut tulevansa viikonlopuksi Helsinkiin hammaslääkäripäiville. Olin jo ennättänyt kevyesti ahdistua viikonlopun osalta täysin tyhjästä kalenterista, joten Ellin "yllätys"visiitti sattui täydelliseen saumaan. 

Perjantai-iltana vietettin kolmen naisen porukalla talven ensimmäisiä, epävirallisia pikkujouluja. Normaalisti joulufiilis iskee jo hyvissä ajoin lokakuun lopulla, mutta tänä vuonna kaiken kiireen ja suht lämpimien säiden keskellä en ole saanut käännettyä syysfiilistelyä joulutunnelmaksi. Ensilumi ja valkoinen maa kuitenkin pyöräyttivät kuitenkin jouluvaihteen päälle, sillä perjantaina glögi ja joulutortut tuntuivat äärimmäisen oikealta ratkaisulta. Pikkujoulujen tunnusmerkit täyttyivät viimeistään siinä vaiheessa, kun soittolista valui hitaasti mutta varmasti Robbie Williamsin uusimman levyn ja Disney-hittien kautta joulubiiseihin!

aIMG_0327

Eilinen kului tyttöporukalla kauppoja kierrellen ja Fazerilla kahvitellen, ja ilta jatkui viinin viinilasillisten (tai no, viinitonkan) ääressä maailmaa parantaen aina puolilleöin asti. Tytöt lähtivät vielä keskustaan lasilliselle Ellin opiskelukaverin kanssa, mutta itse hautauduin siinä vaiheessa peiton alle koukuttavan kirjan kanssa. Joko olen tullut vanhaksi tai kaamosväsymys näkyy myös nukkumaanmenoajoissa, sillä viime aikoina olen saattanut arkisin kaatua sänkyyn jo hyvissä ajoin ennen yhtätoista, eikä edes hyvä seura auta jaksamaan juurikaan yli puolenyön.

aIMG_0329
aIMG_0332

Elli majoittuu meidän toisen kaverin luona, joten ennätin tänä aamuna testaamaan sunnuntaitreenaamista eilisten salisuunnitelmien unohduttua Fazerin suklaa-vadelmakakkua mässäillessä. Sanotaan, että 21 päivää on maaginen raja, jonka kohdalla liikuntaharrastus ei tunnu enää pakkopullalta. Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta tänään heräsin ensimmäistä kertaa "onpa ihana aamu, voisin mennä salille" -ajatukseen ja ensimmäisestä salikerrasta tulee huomenna tasan kolme viikkoa!

Kohta suunnataan tyttöjen kanssa sushille ja sen jälkeen katsomaan Aleksin joulukadun avajaisia. Kaupungin kauneimpien jouluvalojen sytyttäminen sattuu täydelliseen aikaan, sillä juuri eilen pohdittiin, miten paljon ne piristäisivät muuten harmaata Aleksanterinkatua. Illalla vuorossa on neljän tähden illallista porukan parhaan kokin luona – täytyy toivoa, että parin tunnin ulkoilu sushibuffetin jälkeen auttaa jaksamaan vielä toisen herkullisen aterian tälle iltapäivälle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti