sunnuntai 19. lokakuuta 2014

neljän tähden illallinen

Ennen tänne Ouluun pitkän viikonlopun viettoon karkaamista pääsin leikkimään täydellistä kotivaimoa neljän tähden illallisen merkeissä. Meikäläisen kohdalla "kotivaimous" tosin on vähintään harhaanjohtava käsite, sillä a) vaimoilu edes hyvin löysästi määriteltynä edellyttäisi kai paremman/pahemman puoliston eksistenssiä ja b) pyöräytin kolme ruokalajia puolessatoista tunnissa kiireisen työpäivän jälkeen. 

bIMG_0260

Tutuksi tulleeseen tapaan oman illallisvuoroni teemana oli "Jossu valitsee Valion resepteistä helpoimmat ja nopeimmat alku- sekä pääruoaksi ja kehittelee oman jälkkärireseptin Kampin Koon rahkaosastolla", mutta näin jälkikäteen kuvien perusteella menulla oli ihan oikeakin punainen lanka. Pun inteded, sillä kaikissa ruokalajeissa oli mukana edes jokin punainen ainesosa! Alkuruokana tarjoilin ruisleipää aurajuustolla, viikunalla ja mansikoilla varustettuna, pääruoaksi tein sienitäytteisiä paprikoita ja jälkkäriksi pyöräytin kaurakeksejä nutella-vaniljarahkavaahdolla sekä mansikoilla täytettynä. 

aIMG_0262
aIMG_0267

Täytetyt paprikat pääsevät ehdottomasti arkiruokien top-listalle, sillä paprikat kypsyivät kätevästi mikrossa samalla, kun herkullinen täyte valmistui pannulla. Riisistä, sienistä, sipulista sekä smetanasta koostuvaa täytettä jäi varsin reipas satsi yli, joten söin sitä vielä sellaisenaan parina iltana! Myös alkuruoka yllätti positiivisesti: tiesin että homejuusto ja viikunat ovat match made in heaven, mutta mansikoiden yhteensopivuudesta en ollut etukäteen lainkaan varma. Pirteän makuisista mansikoista tuli muutenkin kesäistä fiilistä muuten syksyiseen illalliseen ja tunnelmaan!

Illallisporukka on laajentunut yhdellä uudella jäsenellä ja meitä on nyt neljä, joten seuraava kokkausvuoro napsahtaa vasta ensi vuoden puolella. Ennen kaikkia tähänastisia illallisia olen vannonut kehitteleväni menun yhdellä tietyllä teemaidealla, mutta suurista puheista huolimatta homma on jäänyt muka kiireessä aina ajatuksen tasolle. Ensi kerralla sitten, ellei joku muista kolmesta ennätä ensin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti