lauantai 4. lokakuuta 2014

johan & nyström

Katajanokalla sijaitseva Johan & Nyström -kahvila on roikkunut pakko käydä -listalla jo ainakin reilun vuoden, mutta Skatta on vähän turhan kaukana arkiympyröistä ja niinä harvoina kertoina Kauppatorin liepeillä pyöriessä on ollut liian kiire tai olen yksinkertaisesti unohtanut asian. Pari viikkoa sitten Oulusta tulleiden vieraiden kanssa turisteillessa päätettiin kuitenkin asiakseen matkustaa keskustan toiselle puolen ja testata kehuttu kahvila!

johannyström1

Muutkin olivat päättäneet pistäytyä sunnuntaikahvilla, joten paikka oli varsin täynnä ja taidokkaasti tehtyjä kahveja joutui ruuhka-ajan takia odottamaan hieman pidempään. Lasista tarjoiltu chai latte maistui kuitenkin ihanalta, ja kahvin lisäksi ihastuin kahvilan tunnelmaan. Yläkerrassa oli söpöjä sohvaryhmiä ja hiljaisempia nurkkauksia esimerkiksi etätöiden tekemistä varten, ja voisin ihan hyvin kuvitella itseni siellä opiskelemassa tai kirjoittelemassa työjuttuja. Veikkaankin, että Johan & Nyström on parhaimmillaan "toisena olohuoneena" arkisin päiväsaikaan! 

johannyström2
johannyström3

Erikoiskahvien hinta oli yllättäen aika lailla samalla tasolla kuin muissa Helsingin kahviloissa, joissa kahvin laatuun ei kiinnitetä läheskään yhtä paljon huomiota. Oheisherkkuina Johan & Nyströmillä myydään ainoastaan raakakakkuja ja raakasuklaapalasia, jotka olivat terveellisiksi trendiherkuiksi normaalihintaisia, mutta seitsemän euroa pienehköstä kakkupalasta ei valitettavasti istu ainakaan meikäläisen opiskelijabudjettiin. Kaiken hyvän rinnalla kyse on kuitenkin pikkuviasta, eikä kakuttomuus kyllä estä palaamasta suloiseen kahvilaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti