lauantai 25. lokakuuta 2014

hiuskriisi

Hiuksia lattialla, hiuksia harjassa... Hiuksia vaatteissa, hiuksia tietokoneen näppiksellä. Viime aikoina pitkiä, punaisia hiuksia on pudonnut päästä lähes pelottavaan tahtiin, ja tukka tuntuu ohenevan silmissä. Toistaiseksi en ole jaksanut huolestua tilanteesta liikaa, sillä olen käynyt läpi saman jo kerran muutama vuosi sitten. Silloin kävin paniikissa ja kaljuuntumisen pelossa jopa lääkärissä kuulemassa, että hiukset uusiutuvat noin 3-5 vuoden välein, syksyllä hiuksia lähtee tavallista enemmän ja lisäksi stressi voi aiheuttaa ajoittaista hiustenlähtöä. Ihan normaalia siis.

aIMG_0607

Vaikka en jaksa enkä halua olla huolissani tilanteesta, valehtelisin jos väittäisin ettei tilanne ärsytä. Tuuheamman ja skarpimman näköisen tukan toivossa pyysin viime viikonloppuna äitiä tarttumaan saksiin ja leikkaamaan latvasta reilut kymmenen senttiä pois. Kuvissa näkyvää tukkaa ei siis enää ole, mutta yleisilmeeltään hiukset ovat edelleen lähempänä pitkää kuin edes puolipitkää.

Hiustenleikkuu teki tukasta tottakai terveemmän näköisen, mutta yllättäen tuntuu myös, että hiuksia ei irtoile enää yhtä paljon kuin ennen. Voi olla, että pahin kausi meni siis sattumalta ohi juuri samaan aikaan kuin tartuin saksiin, mutta todennäköisesti kyse on lumevaikutuksesta: kasa lyhyempiä hiuksia harjassa tai lattialla kun ei näytä yhtä pahalta kuin sama määrä pidempää tukkaa! Blondiaikaisia valokuvia selaillessa tosin huomasin, etteivät hiukset olleet edes lyhyempinä ja luonnonvärisinä juurikaan nykyistä tuuheammat...

aIMG_0595
aIMG_0600

Vaikka pituudesta lähti jo nyt aika reilusti, haaveilen enemmän tai vähemmän salaa pitkästä polkkatukasta – edestä hieman leuan alle ulottuvista ja takaa vielä sitäkin lyhyemmistä hiuksista! Suomalaisille tyypillinen ohut tukka valuu pitkänä pitkin päätä, mutta aamu-unisena ajatus hiusten laittamisesta joka aamu tuntuu täysin mahdottomalta eikä jatkuva käsittely toki tekisi hyvää hiuksillekaan. Hädin tuskin olkapäille laskeutuvat hiukset ja graafinen leikkaus sen sijaan sopisivat erinomaisesti luonnostaan piikkisuoralle tukalle. Meinasinkin pyytää äiskää saksimaan pois vielä toiset viisitoista senttiä, mutta haave mahdollisimman näyttävästä kampauksesta marraskuun iltapukujuhlaan iski kapuloita rattaisiin. Ellei mieli ennätä muuttua kovin radikaalisti, hiukset saavat kyytiä muutaman viikon kuluttua heti juhlien jälkeen!

1 kommentti:

  1. Laita säkin erisävyisiä raitoja ympäri päätä niin sullakin tuuhenee yllättävästi hiukset :D

    VastaaPoista