sunnuntai 31. elokuuta 2014

oi ihana syyskuu

Virallisesti lempivuodenaikani alkaa vasta huomenna, mutta henkisesti siirryin syksyyn jo pari viikkoa sitten sään viilentyessä ja loman loppuessa. Minulle syksy on aina ollut tärkeämpää uusien alkujen ja muutoksen aikaa kuin vuodenvaihde, ja tänä vuonna tuo tunne on uuden kodin ja työpaikan takia ollut vielä vahvempi kuin yleensä.

9.38.17

Pari päivää sitten kävin iltalenkillä Katajanokalla ja muistin, miksi rakastan syyssäätä jopa enemmän kuin kesän hellepäiviä: kirpeän raikkaassa ilmassa on helppo hengittää ja hiljalleen laskevan auringon valo värjää kaiken lämpimillä sävyillä. En ollut aiemmin kiertänyt Skattaa rantareittiä pitkin, ja välillä oli suorastaan pakko pysähtyä katselemaan merta tai ihailemaan vinoutuneeseen estetiikantajuuni vetoavia jäänmurtajia.

Syysauringon lisäksi rakastan myös harmaita sadepäiviä, jolloin voi hyvällä omatunnolla sytyttää kynttilät ja käpertyä nojatuoliin kirjan ja teekupin kanssa. Vapaa-aika kotona kuluu usein turhankin tiiviisti koneen ääressä somea selaten tai Netflixiä tuijottaen, mutta syysiltoina on jotenkin helpompaa sulkea kone, heittää kännykkä käden ulottumattomiin ja keskittyä hyvään kirjaan tai kaulahuivin neulomiseen. Tällä viikolla luin loppuun ensimmäisen kirjan kuukausiin, ja vaalea villahuivi valmistuu hitaasti mutta varmasti ennen lokakuun hyytäviä tuulia.

19.42.28
19.52.18

Nyt suuntaan yhden lempisyystekemiseni pariin: shoppauskierrokselle ja kahville ystävän kanssa. Syysvaatteiden murretut sävyt ja ihanat neuleet ovat aina olleet heikko kohta, joten saa nähdä, kuinka monen ostoskassin kanssa palaan kotiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti