maanantai 21. heinäkuuta 2014

sairaslomasyntejä

Sairaslomalla pitäisi maata sängyn pohjalla, juoda teetä ja maratoonata tv-sarjoja – mutta entäs jos ei olekaan vuosisadan flunssakuumeessa tai iljettävässä oksennustaudissa? Meikäläisen saikkuohjelmaan on viime viikkoina kuulunut muun muassa skumppaa, kesäteatteria, kotimaan matkailua, kahvihetkiä ystävien kanssa ja ajelua maailmanpyörässä. Välillä unohdan olevani sairas, ja saikku tuntuu viiden viikon ylimääräiseltä kesälomalta. Aina tällaisten hetkien jälkeen iskee kuitenkin huono omatunto: eihän palkallisesta sairaslomasta saa nauttia!

kesä
Skumppaa pop-up-terassilla Oulussa // Kesän mummolareissulla käydään aina perinteisesti kesäteatterissa // Uusi naama, serkuilla Joensuussa kuvattuna // Neilikoita Cafe Roosterissa, josta tuli uusi lempikahvila Oulussa!
Tunnustan: olen parantunut nopeammin kuin useimmat potilaat vastaavien leikkausten jälkeen. Minuun ei ole sattunut missään vaiheessa, lakkasin syömästä särkylääkkeitä kaksi viikkoa operaation jälkeen ja yleinen heikotus loppui jo pari viikkoa sitten. Iso osa elämän yllättävästä helppoudesta johtuu kuitenkin siitä, etten ole ensimmäisten päivien jälkeen suostunut olemaan potilas. Naaman muumimallinen turvotus on kadonnut vasta viime päivinä ja kaulalla näkyy vieläkin valtavien mustelmien jäänteet. Suu on täynnä rautaa ja kumilenksuja, jotka rajoittavat puhumista ja syömistä. Ruokailu kaikkine venyttelyineen ja ruoan soseuttamisineen on prosessi, jota ei ihan puolen tunnin ruokataukoon saisi sovitettua. Omaan tahtiin ja oman jaksamisen mukaan puuhaillessa elämä tuntuu kuitenkin hämmentävän mukavalta.

Ehkä se on se sairasloman tarkoitus.

IMG_20140721_204110
Susan kanssa leikittiin tänään turistia: syötiin jätskiä, haahuttiin pitkin kantakaupungin katuja ja ihailtiin kotikaupungin maisemia maailmanpyörästä käsin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti