torstai 24. heinäkuuta 2014

asuntomessut pt. 1: valaisimet

Eilisellä asuntomessuvisiitilla napsituilla kuvilla täyttäisi ties kuinka monta postausta, mutta kuvaoksennusten vihaajana jätän suurimman osan suosiolla omiin inspiskansioihin. Kuvia selaillessa huomasin tuijotelleeni varsin usein katonrajaan ja keskittyneeni ihailemaan hauskoja kattovalaisimia, ja vielä ankaran karsinnan jälkeenkin lamput olivat useimpien lempparikuvien kohteena, joten aloitetaan niillä!

Milla Alftanin eri asukasprofiilien mukaan sisustamissa kerrostaloasunnoissa oli erityisen persoonalliset valaistusratkaisut: Äijä-kämpässä osittain hehkulampuista koostuvan 007-installaation lisäksi olohuonetta valaisi seitsemän ison pallolampun kokonaisuus. "Miehiseen makuun" ja tummin sävyin sisutustetussa asunnossa oli paljon muitakin näyttäviä ratkaisuja kuten keittiön metalliset seinät tai tilanjakajaan integroitu, 180 astetta kääntyvä telkkari. Vaaleanpunainen, blingblingiä pursunnut Drama Queen -asunto sen sijaan maistui omaan makuun hattaraövereiltä, mutta makuuhuoneessa sängyn yläpuolelle oli hauskasti ripustettu tyllikerroksia ja niiden väliin orient-henkinen valaisin.

IMG_1765a
IMG_1749a

Uuden kodin laittamisen ajankohtaisuuden takia innostuin etukäteen eniten noista sinkkujen kerrostalo-asunnoista, mutta myös yksinasuville ihmisille tarkoitetuista omakotitaloista. Niistäkin toinen oli suunniteltu sinkkunaiselle (voisiko se joskus tarkoittaa muutakin kuin vaaleanpunaisia yksityiskohtia muuten vaaleassa sisustuksessa?), joten arvatenkin sytyin enemmän persoonallisemmasta, "miestalosta". Erityisesti mieleen jäi keittiön Happy Joe -pulloista askarreltu valtava kattokruunu, joka sopi täydellisesti kodikkaaseen keittiöön.

Tämän vuoden selkeimmät messutrendit olivat tummat keittiökalusteet sekä kuparinväriset koriste-esineet ja etenkin valaisimet. Kameran muistikortille tarttui useammista asunnoista yhteensä parisenkymmentä ruusukullan tai kuparin väristä yksityiskohtaa, eli ilmeisesti jo pari vuotta korupuolella näkynyt rose gold -buumi on viimein rantautunut myös sisustukseen. Ketään ei varmasti yllätä, että kelpuuttaisin milloin tahansa kotiini minkä tahansa lempimetallini sävyisistä esineistä!

IMG_5231a
Sanna Solkinen, uniiikkivalaisin Happy Joe -pulloista
IMG_1789a
Frandsen Ball With Handle Pendant Light
IMG_1787a
Frandsen Multi Pendant Ball ja Verner Panton Moon
Sisustuksen puolesta yhdeksi suosikkikohteistani nousi Talo Luck, jonka läpi juoksin messujen viimeisillä aukiolominuuteilla "koska pakko kiertää kaikki". Onneksi kiersin. Itse en ehkä osaisi asua lähes täysin valkoisessa asunnossa, mutta valkoiselta pohjalta värikkäät, retrohenkiset sisustusesineet nousivat esiin kuin maaliläiskä puhtaalla kanvaksella. Olohuoneen katosta roikkuvat kaksi Verner Pantonin suunnittelemaa valaisinta saivat ensinäkemältä henkäisemään innostuksesta, sillä olen jo vuosia yrittänyt taivutella porukat hankkimaan edes yhden sellaisen kotikodin keittiöön. Toisaalta, miksi tyytyä yhteen jos voi saada kaksi. Paino sanoilla jos voi – yksi tuollainen kun maksaa noin pari tonnia.

IMG_1793a
Verner Panton VP Globe ja VP Panto

1 kommentti:

  1. Joskus voi tosin käydä satumainen tuuri ja löytää juuri nämä kaksi ko. valaisinta pilkkahintaan roikkumasta kaupan varastotikkaista, toimimattomana. Pieni huolto (eli johtojen uusiminen, pikkujuttu siis) teki ihmeitä ja lamput saatiin kattoon. Eli ei ainoastaan jos voi, vaan jos löytää ne TODELLA halvalla. :D Terveisin, Heidi

    VastaaPoista