torstai 20. maaliskuuta 2014

kolmen tähden illallinen

Eilen oli mun vuoro leikkiä keittiöjumalatarta, kun pääsin emännöimään stadilaistuneiden Oulu-ihmisten kolmen tähden illallisia! Olen koko alkuvuoden suunnitellut ties minkälaisia huikeita menuideoita sushista alppimaiden keittiöt -teemaan, muuta yksikään suunnitelma ei kaikkien kiireiden keskellä ehtinyt jalostua täysin loppuun asti. Havahduin siis eilen neljän aikaan iltapäivällä siihen, että  seuraavien kolmen tunnin aikana piti taikoa pöytään kolme ruokalajia, joita en ollut vielä edes valinnut.

IMG_4828a

Kaivelin paniikissa Valion nettisivujen reseptiarkistoa, valitsin kolme herkulliselta vaikuttavaa (ja nopeaa) ruokaohjetta ja kipitin kauppaan. Kaksi tuntia ennen vieraiden saapumista kaupan käytävillä juostessa oli kiva huomata, että ohjeissa mainittua Forte-juustoa ei löytynyt edes Kampin super-Koosta, ja kookos-limekerma on ystävällisen hyllyttäjäpojan mukaan ollut kausituote vuonna nakit ja muusi. Noh, Koskenlaskijan ja mozzarella-raasteen sekoitus meni hyvin hifistelyjuuston korvikkeesta ja avokadopastamodifikaatioon heitin maustekerman sijaan normikermaa, kookosmaitoa ja ihka oikeasta limestä puristettua mehua.

IMG_4830b
IMG_4837a

Pyöräytin alkupalalohirullat vartissa, ja huikean "valitse rahka- ja kermaosastolta satunnaisesti muutama purkki, sekoita ja heitä perään vadelmia" -jälkkärin tekemisessä meni toinen vartti. Pääruoan kokkaamista, tiskaamista ja kämpän pikasiivousta varten jäi siis reilu tunti aikaa, ja seitsemältä kaikki oli valmista! Normaalisti teen kotona ruokaa korkeintaan pari kertaa viikossa, joten keittiöjumalakerroin on aika korkealla tämän saavutuksen myötä. Sitä paitsi, jos kolmessa tunnissa voi pyöräyttää kolme ruokalajia, ei tulevaisuus uraohjuksena ehkä suljekaan pois myös kodinhengettären leikkimistä. Täydellistä vaimomatskua siis – vielä kun joku kaksilahkeinenkin tajuaisi saman!

2 kommenttia:

  1. Täytyy sanoa että luovaa ja tehokasta toimintaa sulla siellä, ja vielä todella maukkaan näköiset annoksetkin saanu aikaan :) Kyllä joku kaksilahkeinenkin viimeistään tän luettuaan tajuaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! :) Yllätyin itekin, miten nopeasti ruoanlaitto loppujen lopuksi sujuikaan!

      Poista