tiistai 28. tammikuuta 2014

tammikuu, synkkä ja hipaton? not.

Vuodenvaihteessa lupasin itselleni, etten ahdistuisi entistä tyhjemmästä kalenterista ja lisääntyneestä vapaa-ajasta. Nyt kuukausi myöhemmin nauran menneisyyden itselleni, kun tuijotan ennennäkemättömän täyteen ahdettua kalenteria. Seuraavan kuukauden ajalle mahtuu pikaisesti laskettuna huimat kaksi koulu-, työ- ja Speksi-vapaata päivää eli eipähän ole ainakaan tekemisen puutetta!

Tämän viikon ohjelmassa on kevyesti muun muassa yksi tentti, kaksi muuta kouludeadlinea, kolme työvuoroa, sushilounas, trooppiset haalaribileet ja Speksin harkkaviikonloppu. Ohjelmassa piti olla myös kolmen tähden illallinen, mutta lahopäänä unohdin merkitä sen kalenteriin ja sovin päälle harkkatapaamisen. Hups.

tammikuu

Viime viikonloppuna varastin niskaan hengittävistä dediksistä huolimatta aikaa ihan vain itselleni ja Helsinki-visiitin tehneelle Oulu-ystävälle. Ihan ensimmäiseksi käytiin testaamassa Fredan Sushibar+Wine, joka on ollut jo ties kuinka pitkään "pakko käydä" -listalla. Ei muuten jäänyt viimeiseksi kerraksi: ruoka ja viini oli niin hyvää, ettei vakio-Sushi'n'Rollia korkeampi hintakaan kirpaissut. Olen aina pitänyt simpukoita jotenkin vastenmielisenä syötävänä (luonnollisesti ilman yhtään syötyä simpukkaa...), mutta kampasimpukka-nigiri oli ehkä parasta, mitä olen koskaan syönyt.

Viikonlopun aikana ehdittiin myös istua kahviloissa, tehdä superhyvää kanapastaa ja ostaa naurettavan halpoja tulppaaneja, ja lauantai-iltana ystävän kadottua Tukholman-risteilylle suuntasin Kansallisoopperaan katsomaan balettia. Olisin halunnut nähdä kolmesta teoksesta koostuvan Bella Figuran jo viime talvena, mutta näytösajat eivät mitenkään sopineet kalenteriin, ja kävin katsomassa sen sijaan huikean Anna Kareninan. Tänä keväänä Bella Figura palasi kuitenkin ohjelmistoon, ja kun äiskä kysyi joululahjatoiveita vinkkasin heti balettilipusta. Voisin avautua balettirakkaudestani sivukaupalla, mutta ehkä totean vain, että se oli huikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti