maanantai 6. tammikuuta 2014

kakkuja ja lux helsinki

Viikonloppu sujahti ohitse Helsingissä vierailleen serkun kanssa turisteillessa, enkä ehtinyt pysähtyä koneelle postaamisesta puhumattakaan! Lauantain ohjelmassa oli aleshoppausta ja kakkulounas: lupasin viime keväänä viedä serkun synttärilahjana Kakkugallerian kakkubuffettiin ja näin melkein vuotta myöhemmin pääsin viimein lunastamaan lahjalupauksen. Shoppauskierroksen keskellä pysähdyttiin siis Fredan Kakkugalleriaan mässäilemään!

13.24.28

Ähky iski valitettavasti jo viidennen viipaleen jälkeen, mutta ehdin sentään maistella vanhoja ja uusia suosikkeja. (Sitruunamarenki on ikuisuuslemppari, mutta passion-juustokakku nousi ensihaarukallisella suoraan kakkos-sijalle.) Lounasseura veti käsittämättömät yhdeksän viipaletta sillä aikaa, kun meikäläinen keskittyi teen hörppimiseen ja liiallisesta kakusta johtuneen pahoinvoinnin välttelyyn. Aika säälittävä suoritus, mutta onneksi suorituskykyä voi parantaa pienellä lisätreenillä!

kakkugalleria
13.39.08

Eilinen meni isoksi osaksi töissä, mutta illalla käväistiin tsekkaamassa LuxHelsinki-valotaidetta keskustassa. Olin onnistunut elämään uutispimennossa koko tapahtuman suhteen toisin kuin Oulu-tutut, jotka alkoivat lauantai-iltana pommittaa uutisissa näkyneisiin valoteoksiin liittyvillä tekstareilla. Töiden jälkeen oli sopivasti ylimääräistä aikaa, joten käytiin selvittämässä, mistä kaikki puhuvat. Suurin osa teoksista oli ihan kivoja, ja tykästyinkin eniten yksinkertaiseen ideaan ripustaa lamppuja Töölönlahden rannan puihin. Rakastan kaupungin valoja ja öistä rantaa, ja puistoa valaisevat lamput olivat täydellinen lisä tunnelmalliseen maisemaan. 

luxhelsinki

Pitkän viikonlopun viimeinen päivä kuluu töissä –¨terveisiä vain kahvitauolta – ja heti huomenna pitäisi jaksaa raahautua kouluun kolmen viikon tauon jälkeen. Ensimmäinen luento alkaa sentään vasta puoliltapäivin ja sitä ennen on sovittu Susan kanssa lounastreffit sushibuffettiin, joten ainakin aloitus on sopivan pehmeä. Loppuviikoksi on muutenkin suunniteltu ainakin kolmen tähden illallinen ja mökkireissu eli viikosta on tulossa suht huikea arkeenpaluusta huolimatta!

1 kommentti: