keskiviikko 6. marraskuuta 2013

all i want for christmas

alliwantforchristmas

No eihän se "talvi" sitten tällä erää kauan kestänyt, vaan viimeisten parin päivän aikana tärkeimmät asusteet ovat talvisaappaiden ja villapipon sijaan olleet kumpparit ja sateenvarjo. Sään syksyisyydestä huolimatta postilaatikkoon kolahtaa tasaisin väliajoin jouluteemaisia mainoksia, ja somessa intoillaan pikkujoulukauden lähestymisestä. Tänä aamuna lakkasin taistelemasta vastaan ja laitoin Spotifystä joululistan soimaan. Kuukauden päästä on kuitenkin jo Itsenäisyyspäivä, ja siitä on enää pari viikkoa h-hetkeen!

Inspiksen iskiessä päätin viimevuotiseen tapaan koota kollaasin muutamista joululahjatoiveista, tällä kertaa ihan hyvissä ajoin. Koti alkaa olla viimein hyvin varusteltu enkä oikeastaan tarvitse mitään, joten lahjatoiveet liittyvät tänä vuonna lähinnä arjen luksukseen ja pieniin juttuihin, joihin en raaskisi käyttää itse rahaa.

  • Liput Kansallisoopperan  Bella Figura -balettiin. Olisin tahtonut käydä katsomassa kolmesta osasta koostuvan modernin baletin näytöksen jo viime kaudella, mutta aikataulut eivät osuneet kohdalleen ja sain sen sijaan äidiltä lipun huikeaan Anna Karenina -balettiin.

  • Marimekon Oiva-teekannu Siirtolapuutarha-kuosissa. Teekannu on ainoa viimevuotisen lahjalistan toive, jota en saanut – ilmeisesti olin ollut varsin kiltti tyttö! Viimeaikaisten Marimekko-kohujen takia uskoni Suomi-designin äitibrändiin on saanut valtavan kolauksen, mutta rakkaus maailman kauneinta teekannua kohtaan voittaa kaikki antipatiat.

  • Muutto-muumimuki. En lämpene tämän vuoden joulumukille, mutta ihastuin ensisilmäyksellä aiemmin syksyllä Seikkailu-mukin korvanneeseen uutuuteen. Helsinki-kotona on ehkä puolet vuosien aikana kerätystä mukikokoelmasta enkä oikeasti tarvitsisi niitäkään kaikkia, mutta iso osa teehetken ilosta on fiilikseen sopivan mukin valitseminen!

  • Sorel-saappaat tai lahjakortti niitä varten. Olen koko pienen elämäni inhonnut kaikkia erägoretex-kammotuksia, mutta kevättalvella Sorel-kenkiä alkoi näkyä niin blogeissa kuin kaduillakin, ja yhtäkkiä ne näyttivätkin ihan hauskoilta. Pikaisen googlauksen perusteella merkki valmistaa myös ihan oikeasti kauniita talvikenkiä, jotka on valmistettu vedenkestävistä materiaaleista. Pakko tosin myöntää, että hinkattuani raparoiskeita nahkakengistä koko viime talven taidan kuitenkin kallistua kumiankan näköisten kenkien puoleen.

  • Kirjoja ja Akateemisen lahjakortti. Olen taas viime viikkoina ehtinyt tarttua kirjaan entistä useammin, ja viimeistään joululomalla on enemmän kuin tarpeeksi aikaa lukea. Tänä syksynä on julkaistu aiempiin vuosiin verrattuna yllättävän vähän kiinnostavia romaaneja (tai sitten ole elänyt kiven alla asian suhteen), mutta ainakin Tuomas Vimman uusi Ruutukymppi kiinnostaa kovasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti