maanantai 14. lokakuuta 2013

sitges

Vinkkasinkin jo torstaina, että löysin kamerasta alkukesäisen Espanjan-reissun postaamatta jääneet kuvat. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja muuta yhtä kliseistä!

Alkuun matkaopasfaktat: Sitges on suloinen, vanha pikkukaupunki Välimeren rannalla, noin 30 kilometriä Barcelonasta. Sitges tunnetaan lähinnä yhtenä Euroopan isoimmista homolomakohteista, mikä näkyi myös katukuvassa. Keskustan yöelämästä oli aika vaikea löytää "heteroystävällisiä" klubeja, ja etenkin tyttöihin suhtauduttiin homobaareissa aika karsaasti. En suositteisi Sitgesiä kaveriporukan biletyslomalle (ellei usko, että paras meininki on omalla porukalla villassa!), mutta noin muuten aika täydellinen paikka paeta arkea suht edulliseen hintaan.

IMG_3765a

Meidän villa oli plan C parin epäonnistuneen luksushuvilan varauksen jälkeen, mutta todellisuus yllätti täydellisesti. Netissä esillä olleissa kuvissa villan sisustus muistutti lähinnä muumitaloa, eikä maisemista ollut yhtään fotoa. Matalien odotusten jälkeen meitä odotti täysin remontoitu, vaaleilla sävyillä sisustettu villa, jonka terassilta, uima-altaalta ja suurimmasta makuuhuoneesta avautui näkymä kaupungin yli merelle. Edes villan vuokraaja, venäläinen Vladimir ei ollutkaan epäilyttävä kaljamaha vaan ruskettunut adonis. Ei muuten kaivattu alkuperäissuunnitelmissa olleita saunaosastoja tai höyrykaappeja uima-altaalla loikoillessa...

IMG_3756a

Reissun aikana ehdittiin muutamaan ravintolaan Sitgesin keskustassa, ja yhtä lukuunottamatta kaikki olivat pettymyksiä. Se yksi korvasikin sitten kaikki surkeisiin ruokapaikkoihin tuhlatut eurot sekä ajan, ja käytiin rannan tuntumassa sijaitsevassa Beach House -ravintolassa peräti kahdesti! Pitkään haudutettu porsas oli valehtelematta parasta ruokaa, mitä olen koskaan syönyt. Ravintolaa pyörittää hellyyttävä australialainen homopari ja miljööstä huomasi, ettei kuuluttu ihan normaaliin kohderyhmään: seinillä roikkui puolialastomien miesten kuvia eikä paikassa ollut yhtään naisten vessaa. Mitäs pienistä, sillä huikean hyvä ruoan lisäksi Beach House oli Sitgesissä niitä harvoja paikkoja, joista sai oikeasti hyvää palvelua.

IMG_3751a
IMG_3781a

Ravintoloissa syömisen sijaan panostettiin illallisiin villalla, ja keittiön kuninkaat syöttivät meille viikon aikana muun muassa merellistä paellaa sekä härän fileetä. Ihan käsittämätöntä luksusta, että sai istua valmiiseen pöytään herkuttelemaan tiskausta vastaan! Keittiöparivaljakko jopa ihan oikeasti nautti siitä, että pääsi tekemään tavallisesta poikkeavaa safkaa Suomessa ylihintaisista raaka-aineista  win-win.

Yksi päivä kului Barcelonassa, jonne pääsee Sitgesistä junalla noin puolessa tunnissa. Pakollisen turisteilun (Sagrada Familia, La Rambla) jälkeen keskityttiin yleiseen haahuiluun muun muassa valtavassa kauppahallissa sekä tietysti shoppailuun. Ihan hirveästi ei yhdessä päivässä ehtinyt nähdä, mutta jotenkin tuntuu, ettei Barcelonassa tarvitsekaan. Voisin hyvin palata sinne vaikka pitkäksi viikonlopuksi tekemättä lainkaan ennakko-suunnitelmia ja ihan vain nauttia rennosta tunnelmasta.

barcelona
IMG_3853a

Siinäpä se. Viikko vierähti aivan liian nopeasti uima-altaalla sangriatonkan ja etenkin ihanan seuran kanssa. Kokonainen viikko viidentoista hengen porukalla käytännössä neljän seinän sisällä tuntui etukäteen melko hasardilta ajatukselta, mutta loppujen lopuksi reissusta jäi ainakin minulle käteen vain positiivisia fiiliksiä. Ei mennä mihinkään lässynläärakkaushaikeusfriendsforever-juttuihin, mutta sanonpa vain, että uusintakierrokseen ensi keväänä on vielä ihan liian pitkä aika!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti