sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

supersunnuntai

Eilisen työpäivän jälkeen olen ottanut tänään kaiken irti yksipäiväisestä viikonlopustani: nukuin ihanan pitkään, käytiin Helsingissä vierailevan Oonan kanssa Itäkeskuksessa, siivosin koko kämpän käsittämättömällä tarmolla ja nyt ollaan vain. On ihan sunnuntaifiilis, mutta ajatus huomisesta työpäivästä tuntuu vähän ankealta –  yhden vapaapäivän aikana kun ei ihan täysin ehdi irrottautua edellisen viikon kiireistä.

Visiitti Itikseen oli aika extempore-idea, eikä kummallakaan ollut oikeastaan edes suunnitelmissa ostaa mitään. Istuttiin reilu tunti nauttimassa aamukahvista (kyllä puolenpäivän aikaan on ihan hyvä aamukahviaika!) ja haahuiltiin päämäärättömästi kaiken maailman kaupoissa. Suomalaisen pokkaritarjouksen kohdalle pysähdyttiin luoja tietää kuin pitkäksi aikaa, kunnes saatiin valittua juuri ne oikeat: minulle Goldingin Kärpästen herra ja Lapiduksen Stockholm noir -trilogian ensimmäinen osa. Ensimmäinen on yksi harvoista kiinnostavan kuuloisista klassikoista ja ollut jo pitkään lukulistalla, jälkimmäinen kuulosti juuri sopivalta kesälukemiselta.

IMG_3924a

Sunnuntaiseesteydessä edes alusvaateshoppaus ei ärsyttänyt tavalliseen tapaan. Ihastuin Cubuksessa kesäiseen settiin niin paljon, etten jaksanut edes harmitella, kun kassalla sain tietää ettei huonosti merkattu alennus koskenutkaan minun ostoksiani. Olen jotenkin hirveän huono käyttämään rahaa muka niin merkityksettömään ja näkymättömään asiaan kuin alusvaatteet, joten pienikin hankinta tuntuu hemmottelulta ja tuo varmasti luksusta arkeen! Money well spent, I'd say.

IMG_3932b

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti