maanantai 17. kesäkuuta 2013

sairasloma

Pitikin mennä sanomaan eilen viikon ainoasta vapaapäivästä. Käväisin tänä aamuna hammaslääkärissä "pienimuotoisessa operaatiossa, jonka jälkeen ei saa syödä kahteen tuntiin". Noh, päädyin leikkaussaliin kaiken maailman kankaiden alle (Grey's Anatomy gone wrong...), sain suun täyteen tikkejä ja kolmen päivän sairasloman. Kiitos vaan etukäteisvaroituksesta. Jätän ihan suosiolla kertomatta ällöttävät yksityiskohdat, mutta sanotaanko vaikka, että ehkä ihan hyvä ettei tarvitse järkyttää työkavereita hehkeällä olemuksellani ihan hetkeen.

Lähipäivien ruokavalio koostuu Buranan lisäksi "pehmeistä, kylmistä ja mauttomista asioista" – lähikaupan myyjä vähän virnuili, kun kiikutin surkean näköisenä kassalle valtavan kasan jugurttia, vanukkaita ja rahkaa. Särkylääkkeen napsimisen ja parin tunnin unien jälkeen elämä alkaa voittaa, eikä ajatus parista päivästä peiton alla tunnu enää kovin kamalalta. Lääkärin määräyksen mukaan en saa tehdä oikeastaan mitään onnellisesta Burana-tunnottomuudesta huolimatta, joten seuraavat kaksi päivää aion hyvällä omatunnolla tuijottaa Netflixiä ja lukea kirjoja. Ja syödä vaniljanmakuisia asioita.

IMG_3940a

Lukemisen ei ainakaan pitäisi loppua kesken, sillä satuin viime viikolla ihan vahingossa kirjaston poistomyyntiin. Juuri kun olin ajatellut, että Suomalaisen pokkariale oli hyvä, sain kiikuttaa kotiin parilla eurolla kahdeksan kirjaa! Suurin osa löydöistä on vielä sellaisia, jotka ovat pyörineet pitkään lukulistalla: ainakin Piiat, Nainen nimeltä Nathalie ja Natascha Kampuschin kertomus elämästä vankina ovat olleet jo pitkään ajatuksissa, mutta en ole jaksanut metsästää niitä kirjastosta. Näiden parissa kuluukin hyvin niin sairasloma kuin juhannuskin, puolikuntoisena kun viikonloppu taitaa kulua lähinnä kotioloissa. Ihan hyvä näin.

IMG_3938a

4 kommenttia: