sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

yksityiskohtia

Nyt kun pääsin vauhtiin näiden sisustusjuttujen kanssa, voisin esitellä vielä muutaman lemppariyksityiskohdan uudesta kodista:

IMG_3306a

Löysin itseäni vanhemmat henkarit Oulu-kodin ullakolta joskus syksyllä ja päätin siirtää ne vaivihkaa omaan käyttööni. Suomalaisia designhenkareita on ollut joskus enemmänkin ja myös mustina, mutta ne kaupattiin 90-luvulla kirppiksellä jollekin onnekkaalle. Hämärien muistikuvien perusteella olen itsekin mistään tietämättömänä ipanana kannattanut myyntipäätöstä – voitte uskoa, että nyt tekee mieli hakata päätä seinään.

IMG_3305a

Teehyllyn (kyllä, minulla on teelle omistettu hylly...) ehdoton lemppari on Susalta osana joululahjaa saatu Harrodsin hedelmätee. Tee on paitsi hurjan hyvää, myös pakattu nykymaailmassa ihan liian harvoin  käytettyyn metallipurkkiin. En ehkä ole koskaan tullut maininneeksi rakkauttani kaiken maailman metallirasioita kohtaan: Helsinkiin muuttaessa taakse jäi ihan kiitettävä kokoelma Fazerin vanhoja karkkirasioita. Niin jäi muuten kokoelma pieniä vintagesäästöpossujakin, mutta se on jo toinen tarina.

IMG_3314a

Kirjahyllyssä korulippaan kannella majailee Asplundin ristikokoelman kaverina pienenpieni barbapapa. Niitä sai viime pääsiäisenä Kinder-munista, mutta itse en onnistunut saalistamaan yhtään söpön vaaleanpunaista yksilöä. Nykyään omistan noita peräti kaksin kappalein: serkulta saatu asustaa Oulussa ja ystävän lahjoittama tuossa noin.

details

Se samainen barbapapansa lahjoittanut ystävä on osoittanut parhautensa myös kaivamalla yliopiston roskiksesta Coca-Colan Jean Paul Gaultier -designpullot ihan mua ajatellen. Kuinka huikeita ihmisiä voikaan maailmassa olla! En tiedä, voiko eteistä kokonaisuudessaan laskea ihan yksityiskohdaksi, mutta menköön. Tykkään erityisesti normaalia matalammalle sijoitetusta hattuhyllystä, josta tuli paitsi talviasusteiden myös Vuittonin uusi säilytyspaikka.

IMG_3312a

Kirjahyllyn yksi lokero on omistettu opiskelijabudjetilla hitaasti mutta varmasti kasvavalle lehtipinolle. Pelkään vähän, että sitten joskus isona ja rikkaana hamstraan ulkomaisia muotilehtiä ja hukun niihin, kun en raaski heittää poiskaan. Toisaalta, on kai noita pahempiakin tapoja elää kuin Vogueiden ja Ellejen keskellä!

2 kommenttia:

  1. Nyt tuo koti näyttää ihan sulta. Edellinen oli vähän opiskelija-asuntomainen mutta nyt nään sutki jo tuolla :D Ihana miten pienillä ratkaisuilla voi saaha 17 neliöstä kotoisan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, oon kyllä samaa mieltä et tää uusi koti on entistä paljon enemmän mun näköinen :)

      Poista