tiistai 12. maaliskuuta 2013

laukkuhaaveita

Viime aikoina materiahaaveet ovat pyörineet pitkälti laukkujen ympärillä, joten kokosin ajankuluksi unelmalaukuista pienen kollaasin. On hauska huomata, miten paljon yhteistä suurimmalla osalla lempparestani on: kaikki ovat suhteellisen isoja ja tarkoitettu arkikäyttöön, ja lähes jokaisessa on lyhyiden hihnojen lisäksi myös olkahihna. En ole koskaan kiinnostunut yhdestäkään clutchista yhtä paljon kuin isoista arkilaukuista, mikä näkyy myös mun laukkukokoelmassa. Kaikkia bileiltoja, sukujuhlia ja sen sellaisia edeltää poikkeuksetta armoton laukkukriisi, kun komerosta ei yksinkertaisesti löydy tarkoitukseen sopivaa veskaa. Äiskä tosin antoi synttärilahjaksi Marimekon supersuloisen Taskun, joka on jo vajaan kuukauden aikana ehtinyt pelastaa monta "apua, lähtöön kolme minuuttia eikä mulla oo laukkua!" -tilannetta. Mutta, nyt niitä unelmalaukkuja:

laukku-unelmia

 1. Louis Vuitton Alma. Yritän kovasti olla leimautumatta LV-tytöksi, mutta yksi on kuitenkin vielä saatava. Musta, nahkainen Alma on täydellisen kaunis, mutta myös auttamattoman epäkäytännöllinen ilman olkahihnaa. Täytynee siis vain odottaa kunnes on varaa parempaan (tai siis, heikompaan) hinta-käytännöllisyyssuhteeseen!
 2. Alexander Wang Rocco Bag. Iskin silmäni Roccoon pari vuotta sitten enkä näytä pääsevän yli sen upeudesta. Muodoltaan ja siten käyttömahdollisuuksiltaan Rocco muistuttaa paljon LV Speedyä, mutta käytännössä toimii rennomman lookinsa takia täysin eri tilanteissa. Speedyyn verrattuna plussaa myös materiaalista, nahka kun on huomattavasti kanvasta kivempi käsitellä. Fiksuna tyttönä investoisin klassisen mustaan versioon, mutta jotenkin tuo keltainen houkuttelisi näin keväällä.
 3. Michael Kors Hamilton. Jokaisen kauppistytön vakiovaruste, jollaista lupasin itselleni olla koskaan ostamatta. Never say never, sillä Hamilton on viime aikoina alkanut houkutella ihan tosissaan – ei tosin tylsän yksivärisenä vaan joko niiteillä tai metallirenkailla varustettuna. Hamilton on unelmalaukuista oikeasti käytännöllisin, vaikkei tila riitäkään 15-tuumaiselle kannettavalle, ja astetta matalamman hinnan takia varsin potentiaalinen seuraava laukkuinvestointi.
 4. Proenza Schouler PS1 Extra Large. Käy kaikkiin tilanteisiin, joissa olkalaukkua mahdollisesti tarvitaan, ja syö vaikka sen läppärin (mutta myös kaikki säästöt).
 5. Chanel Flap Bag Maxi. Kaikkien klassikkolaukkujen äiti, isä ja muutkin sukulaiset. Ehkä tästä ei kannata sanoa enempää, hintalapun numerot kun aiheuttavat opiskelijalle lähinnä pahaa mieltä.
Kollaasi tehty Polyvoressa.

  2 kommenttia:

  1. Voin suositella lämpimästi Wangin Roccoa, vaikka olen käyttänyt omaani vasta muutamia kertoja. Se on vaan niin ihana ja rock ;) Itseltäni löytyy myös juuri tuo musta Alma, joka on taas hyvin erilainen kuin Rocco. Alma on laadultaan ihan huippu tuossa Epi- kuosissa eli tykkään molemmista näistä laukuista erittäin paljon. Laukuista on kiva haaveilla :)

   VastaaPoista
  2. Itse voisin näistä kotiuttaa tuon PS1<3

   VastaaPoista