lauantai 9. maaliskuuta 2013

kotona

Noniin, nyt sitä kotiesittelyä! Kaikkien tenttiin lukemisten ja viime tippaan jätettyjen esseiden takia ehdin vasta eilen Ikea-excursiolle kauan kaivattua vaaterekkiä hakemaan. Voin muuten kertoa, että maailmassa on hauskempiakin juttuja kuin valtavan, äärimmäisen hankalan muotoisen pahvilaatikon raahaaminen metrossa... Kaiken säädön jälkeen rekki on kuitenkin nyt pystyssä, ja ehdottomasti yksi lemppariasioista koko asunnossa. Samalta reissulta nappasin mukaan säilytyskoriasian kylppäriin ja illalla kiinnitin vielä lukuvalon paikoilleen, joten uusi koti alkaa olla viimein "valmis".

IMG_3295a

Huima seitsemäntoista neliön pinta-ala ja olematon säilytystila pakottivat pieniin kompromisseihin kalusteiden suhteen, ja roudasinkin heti muuton yhteydessä ruoka-/kirjoituspöydän varastoon. Edellisessä kodissa se toimi lähinnä randompapereiden ja roinan laskutilana, eikä ainakaan ensimmäisen täällä asutun viikon aikana ole tullut ikävä. Pöytää ja vaaterekkiä lukuunottamatta kaikki kalusteet ovatkin vanhoja tuttuja, ja jopa kirjahyllyn järjestys on pitkälti sama kuin ennen. Turha toimivia ratkaisuja on muuttaa!

IMG_3291a
Bongaa allekirjoittaneen ah-niin-hehkeä kotiolemus...
IMG_3278a
IMG_3297a

Rakastuin uuteen kotiini ensisilmäyksellä, ja viikon aikana tunne on vain vahvistunut. Sijainti on etenkin vuokraan nähden huikea, enkä suostu häiriintymään edes kotikadun kaikista thaihieromoista tai räkälöistä, joista yhdestä raikasi eilen kadulle asti "all I want for Christmas is you". Soluasumisen jälkeen oma pieni keittiö ja kylppäri ovat luksusta, ja puolen vuoden muovimattoelämän aikana ehdin jo unohtaa kuinka ihana asia parkettilattia onkaan. Ennen muuttoa lähinnä komerolta kuulostanut pinta-ala riittää yllättävän paljoon, enkä ainakaan juuri nyt edes jaksa kaivata enempää. Ikkunoista näkyy muutakin kuin vastapäisen talon seinä, ja kirkkaina iltoina sängystä voi tuijotella tähtiä (ainakin siinä määrin kuin se ikinä on Helsingissä mahdollista). Aika täydellistä.

2 kommenttia:

  1. Siis voi nyt kyllä! Ihana kämppä!! Ihan sun näköinen :) Kamala kuumotus tuli lähtee käymään sun luokse joku viikonloppu Helsinkiä kiertelee!

    VastaaPoista