keskiviikko 2. tammikuuta 2013

vuonna 2013

Tein vuosi sitten periaatepäätöksen olla tekemättä uudenvuodenlupauksia. Niiden sjaan listasin asioita, jotka halusin pitää mielessä vuonna 2012. Lista osoittautui varsin hyödylliseksi, sillä olen palannut siihen aina aika ajoin muistuttaakseni itselleni, mikä on oikeastaan tärkeää. Ihan kaikkea en jaksanut tai halunnut  muistaa – en ole venytellyt sitten tammikuun, salikortti on vieläkin hankkimatta, reissut ovat jääneet vähiin postikorteista puhumattakaan, eikä vuoden luetut -kirjalistalla ole kuin parikymmentä teosta.

Monessa asiassa kuitenkin onnistuin. Olen hymyillyt hammasraudoista huolimatta, oppinut luottamaan ihmisten arvostelukykyyn omien asioidensa suhteen ja lukenut yo-kirjoituksiin niin, että tuloksiin oli helppoa olla tyytyväinen. Olen onnistunut muuttamaan ison osan perussuomalaisesta kateudesta "kyllä minäkin vielä joskus, jos teen tarpeeksi töitä" -asenteeksi ja huomannut, että etäisyyksistä ja pitkistäkin radiohiljaisuuksista huolimatta tärkeimpien ihmisten kanssa voi aina jatkaa siitä, mihin juttu edellisellä kerralla jäi. Sanoisin, että ihan tarpeeksi yhdelle vuodelle. 

Tässäpä kuitenkin asioita, jotka tahtoisin muistaa vuonna 2013:
 1. Pidä opiskelun suhteen kaikki ovet avoimina ja etsi rohkeasti kiinnostavinta pääainetta.
 2. Pyri muistamaan, että iso osa muiden ihmisten ärsyttävistä piirteistä on sellaisia, joista tahtoisit päästä itsessäsi eroon.
 3. Liiku ja syö niin, että kroppa tuntuu omalta.
 4. Uskalla olla oma itsesi, oli se sitten fiiliksestä riippuen hiljaisen vetäytyvä tai täysi rämäpää.
 5. Syö ananaskonvehti ja lue fantasiakirja tai venäläinen klassikko. Toisin sanoen tarkista, onko negatiivinen suhtautuminen joihinkin asioihin periaatekysymys vai oikeasti perusteltua.
 6. Hyppää mukavuusalueen ulkopuolelle, sillä parhaat muistot syntyvät usein siellä.
x x

2 kommenttia:

 1. Jossu oot ihana!

  ps. ananaskonvehdit on hyviä.

  t. sipapapapa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No awww, niin sääki <3 En tiijä onko ne, en uskaltanu tänä jouluna syödä yhtään, mutta kaipasin sua aina ku ne jäi suklaarasian pohjalle :D

   Poista