perjantai 4. tammikuuta 2013

viikon parhaat

kirja
Ostin sunnuntaina Stieg Larssonin Tyttö joka leikki tulella -kirjan ja kahlasin läpi parissa päivässä hurjasta sivumäärästä huolimatta. Äärimmäisen koukuttava kirja ihan kuten trilogian ensimmäinenkin osa, jonka luin viime keväänä.  Vaikka Miehet jotka vihaavat naisia on paras dekkari, jonka olen koskaan lukenut, tarinan sulattelemisessa meni aikaa eikä yhtään tehnyt mieli tarttua heti seuraavaan osaan. Trilogian keskimmäinen osa oli ensimmäiseen verrattuna lastenkirja, ja nyt tahtoisinkin lukea päätösosan heti perään.

IMG_3187a

ärsytys
Viikon paras ärsytys kuulostaa melko paradoksaaliselta, mutta menköön. Alkusyksystä jätin kiireiden takia yhden tentin väliin ja ajattelin, että "kyllähän sitä sitten joululomalla ehtii ja jaksaa lukea". Niin no, ei meinannut ehtiä jaksamisesta puhumattakaan. Istuin eilisen junassa matkalla Helsinkiin, tein tentin tänä aamuna parissa tunnissa ja nyt matkustan taas kevyet seitsemän tuntia Ouluun. Pistää tosissaan miettimään, oliko ihan oikeasti kahdeksankymmenen euron ja kahden tuhlatun lomapäivän arvoista skipata muutaman luentosliden lukeminen lokakuussa.

yllätys
Äiskä päätti kannustaa tyttärensä korkeakulttuuriharrastusta (niin mitä?) ja antoi myöhäisenä joululahjana lipun Kansallisoopperassa vierailevan Eifman Balletin Anna Karenina -balettiin. Ah. Näytös sattuu koko kevään kiireisimmälle viikonlopulle, mutta mitäs pienistä: en ole pitkään aikaan ollut mistään yksittäisestä jutusta näin innoissani jo pari kuukautta etukäteen!

IMG_3183a (2)

tarjous
Miksi oi miksi kukaan ei ole kertonut, että Vapianon lounastarjouksena saa kanapastan ja minijälkkärin alle kahdeksalla eurolla? Kouluruokalan tädit ovat tietysti lomalla niin kuin kuka tahansa järkevä ihminen tähän aikaan vuodesta, joten tentin jälkeen kipitin Vapianoon tankkaamaan. Yllätyin iloisesti, kun hoksasin lounastarjouksena lemppariannoksen olevan normaalia edullisempi, ja sain vielä pannacottan vähän niin kuin kaupan päälle!

kotiinpaluu
Näitä on itseasiassa kaksi: eilen yksi parhaista ystävistäni tuli takaisin Saksasta, jossa on ollut koko loman alkuosan, ja tänään toinen pääsee intistä puolen vuoden kärsimyksen jälkeen. Molempia pääsen onneksi näkemään heti tänä iltana, kun jälkimmäisen kunniaksi järjestetään pienet homecoming-bileet. Huomenna sitten jatkuu vähän rauhallisemmissa merkeissä, kun vietetään Saksan-matkailijan kanssa tyttöjeniltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti