keskiviikko 26. joulukuuta 2012

joulukuulumisia

Joulu on tehnyt tehtävänsä. Parin päivän mässäilyn, sohvannurkassa istumisen, leffojen katsomisen ja kaiken muun laiskottelun jälkeen olen täysin valmis aloittamaan uuden vuoden sekä terveellisemmän ja aktiivisemman elämän. Jo eilen iski pakottava tarve tehdä jotain ja olla muutakin kuin se hömppäleffoja tapittava joulutortunahmija. Luin siis yhdesta paketista löytyneen Anna-Leena Härkösen Onnen tunnit -kirjan ja kävin leffassa katsomassa The Life of Pi -elokuvan, ja sain pitkästä aikaa ajattelemisen aihetta ihan oikeista asioista. Oikeilla asioilla tarkoitan jotain, mikä vaatii pohtimista ja pureksimista; arjessa kun ajatukset tuppaavat urautumaan pinnallisiin juttuihin ja rutiineihin, ja loppujen lopuksi tärkeämmät asiat jäävät taka-alalle.

IMG_3049a
IMG_3053a

Jouluaaton vietin kuitenkin vielä tyytyväisesti suklaata syöden ja kaikkien jouluperinteiden merkeissä. Maailman paras isi suostui ostamaan mulle Muumi-DVD:n ja sitten vielä ihan mielissään katsoi sitä yhdessä. Tänä vuonna joulu on ollut muutenkin vähän erilainen aiempiin verrattuna, sillä Oulu-kotoilu ja porukoiden seura tuntuvat jo itsessään ihan luksukselta. Aattoiltana kuunneltiin koko perheen voimin äiskän joululahjaksi saamaa Vain Elämää -levyä ja juteltiin kaikesta mahdollisesta, ja olin yksinkertaisesti hurjan onnellinen. Omalta osaltani kuusen alta löytyi muun muassa iso kasa kirjoja, pari pehmeää pakettia ja ne kauan kaivatut viinilasit. Ehdottomasti paras lahja oli kuitenkin R:n antama possupehmolelu, jonka ennätin jo nimetä Paavoksi. Ikävä ja lahjan osuvuus iskivät pakettia avatessa siinä määrin, että purskahdin itkuun. Mitäpä sitä tunteellinen hölmö itselleen mahtaisi.

joulu2012
IMG_3079a
IMG_3051a

Kohta Susa tulee meille leffailemaan, ja sen jälkeen mennään istumaan iltaa hieman isommalla porukalla. Huomisaamuna suuntaankin sitten muutamaksi päiväksi mummolan rauhaan, mutta ainakin näillä näkymin tiedossa on kuitenkin uudenvuodenaatto kaupungissa. Senkin jälkeen saan rentoilla Oulussa vielä melkein pari viikkoa ennen Helsinkiin paluuta. Loma on parhautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti