lauantai 17. marraskuuta 2012

joulukauden avajaiset

Olen tällä viikolla aloitellut joulufiilistelyä ihan urakalla. Tiistaina käväistiin parin kaverin kanssa yksillä, ja hetken mielijohteesta tilasin punaviiniglögin. Punkku on hyvää, samoin glögi, mutta niiden yhdistelmästä en ole koskaan pitänyt. Salaa kuitenkin toivoin, että vuoden aikana makuni olisi jotenkin mystisesti aikuistunut. Punaviiniglögissä on jotain samaa kuin kuivassa kuohuviinissä: ne vain kuuluvat joihinkin tilanteisiin, ja niistä nauttiminen on merkki tietynlaisesta tyylistä. Kuivaan kuohariin olen jo tottunut, mutta punkkuglögin kanssa täytynee tehdä uusi yritys vuoden kuluttua, kun makuhermojen saamat traumat ovat taas unohtuneet.

Torstai-illan joulutorttutalkoot R:n kanssa onnistuivat huomattavasti glöginjuontia paremmin. R leipoi tänään vietettäviin tupareihinsa torttuja ja kinkkujuustonyyttejä, ja siinä sivussa minäkin päädyin tekemään alkutalven ensimmäiset joulutortut. Yleensä olen aloittanut joululeivontakauden jo reilusti lokakuun puolella, ja joskus ala-asteaikoina hämmensin lähikaupan myyjää ostamalla elokuussa viimeisen paketin edelliseltä joululta jäänyttä piparitaikinaa. Yhdelle syöjälle on kuitenkin hieman ankeaa leipoa yhtään mitään, joten tänä vuonna lykkäsin suosiolla talven ensimmäisiä leivontatalkoita tähän Oulun-reissuun.

DSC_0144a
DSC_0141a

Nyt alan hiustenvärjäyspuuhiin, ja sen jälkeen suunnataan äiskän ja isin kanssa viettämään laatuaikaan ensin uusimman 007-leffan parissa ja sitten päivällisen merkeissä. Illalla tosiaan juhlitaankin sitten R:n tupareita vanhalla lukioporukalla ja muutamien uusien tuttavuuksien kanssa, joten koko loppupäivä on aika tiukasti ohjelmoitua. En kyllä valita, sillä olen jo ehtinyt hengata pari päivää kotona ja nyt on korkea aika päästä ihmisten ilmoille!

IMG_2973a
kaksi ensimmäistä kuvaa R:n ottamia, viimeinen oma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti