perjantai 30. joulukuuta 2011

operaatio ryhdistäytyminen

Joulun jälkeen venähtäneen mitääntekemättömyyden jälkeen päätin ottaa itseäni niskasta kiinni. Kymmeneltä herääminen osoittautui täydellisen utopistiseksi ajatukseksi, mutta ehkä se olisikin ollut jo vähän turhan radikaalia. Tänään olen kuitenkin siivonnut vaatekaapit, laittanut ihan oikeaa ruokaa ja tehnyt värinpoiston. Ei kuulosta kovin merkittävältä, mutta tuntui ihan sopivalta ryhdistäytymiseltä kaiken sohvannurkassa leffailun ja datistelun jälkeen. Melkein kuukauden verran lykätty vaatekaapin siivousoperaatio oli yllättävän isotöinen, kun komeron lattialle kasautuneesta vaatevuoresta piti erotella puhtaat ja likaiset, hengaroitavat ja poisheitettävät. Puolentoista tunnin jälkeen istuin tyytyväisenä nojatuolille ihailemaan saavustustani, jota kukaan muu ei suljettujen ovien takaa edes näe.

IMG_1341a
Vaatekaappien läpikäynnin lisäksi toinen aivan liian kauan pitkitetty homma oli värinpoisto. Ostin kaverin suositteleman Colour B4 -paketin jo pari viikkoa sitten, mutta en vain saanut aikaiseksi tehdä sillä mitään. Tänään vilkaisu peiliin ja karmivan juurikasvun tiedostaminen sai kuitenkin kaivamaan pakkauksen kylppärin hyllyltä tositoimiin. Nyt tukka on oranssinkellertävä ja taitaa epämääräisellä tavalla kultaan, joten pitänee vielä sävyttää tätä lähemmäs omaa kullanvaaleaa väriä ennen kuin kehtaan liikkua ihmisten ilmoilla. Yllättävän tehokasta tavaraa poistoaine tosin oli, kun lähemmäs kymmenen kertaa räiskyvän punaisella ja sen jälkeen vielä tummemmalla värjätyistä hiuksista sai blondit. Paketissa varoiteltiin, ettei punaista väriä välttämättä saa kokonaan pois ja olin henkisesti valmistautunut purkkapinkkiin tukkaan, mutta parempi näin.

Mitä siihen ruoanlaittoon tulee... Viime päivien keittiösaavutukset ovat olleet lähinnä luokkaa "ota jääkaapista ja laita mikroon", joten kanarisotto oli mukavaa vaihtelua joulun left over -laatikoihin ja kinkkuun. Huusin hallelujaa, kun porkkanalaatikko lopulta loppui eilen pitkällisen syömisen seurauksena. Saarioisen lanttulaatikkoa olisi jääkaapissa vielä pieni rasiallinen, mutta voin vaikka luvata, että minä en kyllä siihen enää koske. 

IMG_1339a

Oikeastaan aloitin ryhdistäytymisoperaation jo eilen, kun kiikutin pari Charlaine Harrisin vampyyriromaania lukemattomina takaisin kirjastoon ja lainasin tilalle jotain vähän aikuisempaa/sivistävämpää/uskottavampaa. Marraskuun jälkeen en ole tainnut lukea muuta kuin Sookie Stackhouse -sarjan kirjoja, joten raja tuli vastaan jossain kuudennen osan jälkeen. Kirjastoreissulta tarttui mukaan David Nichollsin Sinä päivänä -kirja ja alottelin sitä heti illalla. Olen kohta puolivälissä ja kaikesta lievästä ahdistavuudestaan ja melankolisesta aitoudestaan huolimatta (tai ehkä juuri niiden takia) olen jäänyt koukkuun. Loppuillan suunnitelmissa onkin pitsaa ja lukemista – palaillaan huomenna "vuosikatsauksen" merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti